Compact camera, handig voor op reis

0
777
compact-camera

Foto’s maken, bijna iedereen heeft zich hier ooit wel eens schuldig aan gemaakt. Natuurlijk, de een wat vaker dan de ander maar toch. Iedereen maakt foto’s maar waarom doen we dit eigenlijk. Met een foto proberen we een momentopname vast te leggen. Dit kan een prachtig moment zijn, een feestelijke moment of een ontroerend moment. Het moment dat bij jou persoonlijk iets los maakt. Je wilt graag dat dit moment oneindig zou blijven bestaan maar helaas gaat dat niet in de “normale” wereld. Met een foto behoudt je dit moment wel en maak je het wel oneindig. Elke keer als je de foto terug ziet wordt je weer even meegenomen naar dat ene moment…

Wat is een compact camera

Vaak beleven we deze momenten als we ergens anders zijn. Dit kan zijn onderweg, op vakantie, op het werk, in de stad. In ieder geval op plekken waar je over het algemeen niet zoveel komt. Om hier elke keer een grote camera met naar toe te zeulen is misschien iets teveel van het goede. Daarvoor zijn de handige compact camera’s in het leven geroepen. Een compact camera is een relatief compacte digitale camera zonder wisselbare lens. Met deze camera kun je snel en eenvoudige prachtige foto’s maken waar je ook bent. Deze camera is handig in gebruik en eigenlijk zo ingesteld zodat je de camera gemakkelijk kunt gebruiken. Ze werken daarnaast ok nog eens bijna helemaal automatisch. Ideaal dus voor als er even snel een foto moet worden gemaakt. Daarnaast is een compact camera geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

De voordelen van deze camera

Allereerst is een compact camera natuurlijk compact zoals de naam al doet vermoeden. Hij past gemakkelijk in je tas en heeft maar weinig opbergruimte nodig in vergelijk tot andere camera’s. Hierdoor is hij bijvoorbeeld ontzettend makkelijk voor op reis of onderweg. Daarnaast is de camera gemakkelijk te bedienen en stelt zichzelf vaak al op automatisch in. Dit betekent dat de camera bijvoorbeeld sluimertijd en licht kan afstellen. Hij bepaalt precies hoeveel je van alles nodig hebt voor de perfecte foto. Bepaal je dit liever zelf dan is dat ook geen probleem en zet je de “automatische piloot” gewoon even uit. Deze camera’s zijn al verkrijgbaar vanaf 100 euro waardoor iedereen, ook mensen met een wat smaller budget, een camera kunnen aanschaffen. Dus, waar wacht je nog op?