Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Bitcoin kopen of nog even wachten

Bitcoin, je hebt er vast wel eens van gehoord. In 2009 begon de Bitcoin op de markt te komen, en sindsdien is die niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar wat is de Bitcoin nou precies? De Bitcoin is een digitale munt, ook wel bekend als een cryptocurrency. Er zijn inmiddels meerdere digitale munten, maar de Bitcoin is en blijft de bekendste. Dit is simpelweg omdat hij de eerste echte digitale munt was die op de markt verscheen. De Bitcoin is nog steeds de grootste cryptovaluta. Je kan je voorstellen dat de Bitcoin voor heel wat ophef heeft gezorgd in de economie. Vandaag de dag is de Bitcoin nog steeds erg populair. Heb jij er wel eens over nagedacht om ook hierin te gaan investeren? Dan kan je natuurlijk niet zomaar beginnen. De eerste stap heb je zo meteen al gehad door het lezen van deze blog, nu is het tijd voor de volgende stap. Houd de Bitcoin koers in de gaten en volg mensen op YouTube die dit al een tijdje doen zodat je van hen kan leren. En dan kan ook jij je eigen Bitcoin kopen!  

Wat is een Bitcoin 

Het is geen toeval dat de Bitcoin in 2009 voor het eerst op de markt verscheen. Door de banken crisis destijds raakten vele mensen het vertrouwen in de banken kwijt. De mensen verstand hadden van technologie maakten daar direct gebruik van. Het idee van de Bitcoin was natuurlijk dat er geen banken meer nodig waren om te kunnen betalen. Op die manier ontstond de Bitcoin. Naast een bijzondere munt met een bijzonder verhaal, heeft de Bitcoin gezorgd voor een nieuwe technologie: de blockchain. Naar deze techniek kijken nu ook banken zelf om te zien of zij hier iets mee kunnen.

Na introductie is de koers op een enorm hoge piek geweest. Hierna is hij weer gedaald en lange tijd was het stil. Tot nu, sinds kort zien we weer een stijging en lijkt er een tweede bubbel te komen. Is dit het moment om in te stappen? Zorg dat je de koerst weet, goed geïnformeerd bent en jouw tradingplatform klaar hebt staan.

Ethereum kopen 

Zoals eerder benoemd zijn er inmiddels meerdere digitale munten op de markt, de Ethereum is een ander voorbeeld van een digitale munt. De Ethereum is zelfs uitgegroeid tot de tweede grootste digitale munt sinds die op de markt kwam in 2014. Als je geïnteresseerd bent in Ethereum kopen dan is dat zo gedaan. Het aankoop proces is hetzelfde als Bitcoin. Je koopt de munt via een aanbieder of handelsplatform. Daarna sla je deze op in je Wallet. Belangrijk is altijd dat je de koerst goed in de gaten houdt.

Betalen met cryptovaluta 

Tegenwoordig kan je steeds vaker en op meer en meer plekken betalen met een digitale munt. Je kan zelfs al pizza bestellen en betalen met de Bitcoin. Of je nou nieuw bent in het digitale wereldje of al een tijdje meedraait met de nieuwste ontwikkelingen, de digitale munt zal je steeds vaker tegen gaan komen in het dagelijkse leven. Misschien is het tijd om je er wat meer in te gaan verdiepen en zelf ook een Wallet aan te maken en een digitale munt te gaan kopen?

Similar Articles

Populair

Jezelf blijven verbeteren

Het is en blijft belangrijk om elke nieuwe week, maand of jaar het beste uit jezelf te halen. Voor sommigen is dit iets wat...

Vertalen doe je zo!

Heb jij een aantal teksten die je graag in een andere taal wilt vertalen? Dan weet je vast ook dat google translate niet altijd...

Meer lichtinval? Ga voor een raam!

Wil jij in jouw huis graag meer lichtinval? Dan is een raam natuurlijk de perfecte oplossing. Maar welk soort raam past dan bij de...