Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Bijenbekje kopen: weg met insecten in huis

Het wordt weer zomer. Ik ben er dol op. Heerlijk buiten genieten van de natuur, eten in de tuin en dagjes erop uit. Van mij kan die zomer niet lang genoeg duren. Maar met de zomer komen ook bepaalde ongemakken. Zoals insecten. Ineens zit je autoruit weer onder de zwarte vlekken en plotseling zoemt er van alles om je heen als je een broodje met aardbeienjam eet. Dat hoort bij het buitenleven en dat accepteer ik dan ook maar. Alleen dat buitenleven wil ik echt niet binnen hebben. Binnen wil ik ongestoord eten en hoor ik liever geen gezoem. Helaas merkte ik steeds vaker dat er wel insecten binnen waren. Wespen vooral maar ook ander vliegend gespuis. Dat ging me toch te ver. Ik begreep er ook helemaal niets van. Ik had horren voor de ramen en deuren. Waar kwamen die krengen vandaan? Al gauw was ik daarachter. De insecten kwamen door de stootvoegen van het huis.

Bijenbekje kopen: eenvoudige oplossing

Ik wist eerlijk gezegd niet waar het precies over ging. Stootvoegen? De stootvoegen of spouwen zijn noodzakelijk voor de ventilatie van je woning. Het zijn de twee openingen tussen bakstenen die je regelmatig ziet. Een huis kan niet zonder, maar insecten kruipen daar naar binnen opzoek naar eten en een schuilplaats. Tja, hoe los je dat op? Dat bleek dus heel simpel. Door een bijenbekje kopen. Een bijenbekje is een soort klem die je op de spouwen zet. Zo sluiten ze de spuien af voor insecten, maar blijft de ventilatiefunctie bestaan. Een bijenbekje? Tja, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar een bijenbekje kopen bleek inderdaad heel effectief voor het probleem. Bovendien zijn ze heel makkelijk te bevestigen. Mijn vriend en ik liepen het hele huis langs en bevestigden een bijenbekje op de plekken waar dat nodig was. Nu is mijn huis weer insectenvrij. Geen gezoem meer om de eettafel en dat vind ik een hele opluchting.

Ongestoord de zomer in

Nu kunnen we binnenshuis gewoon ongestoord eten en drinken. Want ja, die zomer is leuk, die insecten, hoe nodig ze ook zijn voor de natuur, vind ik toch echt wat minder. Nu kan ik het gezoem en gevlieg af en toe ontvluchten, wat ik ook wel doe. Dus heb jij veel last van vliegen binnen? Ga eens opzoek naar een bijenbekje. Wie weet lost het jouw probleem ook makkelijk op.

Similar Articles

Populair

Het inrichten van een babykamer is een moeilijke opdracht 

 Als jullie binnenkort een kindje verwachten, dan komt er ook een moment tijdens de zwangerschap dat het tijd is om de kinderkamer in te...

Supplementen gebruiken als je fitnesst

Om resultaat te kunnen behalen in de sportschool zijn sommige supplementen niet belangrijk, maar kunnen ze je goed ondersteunen. Niet iedereen heeft de tijd...

Wat moet er allemaal gebeuren voor de baby komt?

Wanneer er een baby op komst is, zul je, zeker als het de eerste keer is, een hoop dingen moeten ontdekken. De kans is...