Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Backpack: onmisbaar voor meerdaagse tochten

Bij een backpack denk je misschien al gauw aan het buitenland. Aan Australië en Nieuw Zeeland waar je dan met je backpack op de rug het avontuur tegemoet gaat. Zeker, backpacken is een term die je daar maar al te vaak hoort. Maar hier in Nederland kunnen  we er ook wat van. Wandelen is de nieuwe trend. Het is gezond en het is leuk. Bovendien ben je heerlijk buiten en al wandelend ontdek je heel veel nieuwe gebieden en leuke steden en dorpen. Als wandelaar heb je oog voor de details en je ziet veel meer dan fietsers en automobilisten. Steeds meer hoor je ook dat gewoon een stevige wandeling wonderen doet voor je gezondheid. Niet alleen bouw je je lichamelijke conditie er goed mee op. Ook heeft het een positieve invloed op hoe je je geestelijk voelt. Je hebt minder stress en je voelt je na een uurtje wandelen in de natuur gewoon veel beter. Geen wonder dus dat veel meer mensen aan het wandelen slaan. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland.

Backpack: handig voor meer dagen

In Nederland kun je met gemak veel meerdaagse wandeltochten wandelen. Dat is echt erg leuk. Een backpack is dan echt onmisbaar. Hoewel er organisatoren zijn die de bagage voor jou van het ene hotel naar het andere brengen, is het natuurlijk avontuurlijker om zonder deze regeling op pad te gaan en gewoon te zien waar het voetpad je brengt. Dat betekent dus dat je al je spullen zelf mee moet nemen. Met een goede backpack is dat geen enkel probleem. Als je zo’n backpack aanschaft moet je wel op wat belangrijke zaken letten. Hier volgen wat tips.

Zaken waarop je moet letten

Zorg ervoor dat je tas stabiel is. Hij moet dus dicht bij de rug hangen zodat hij stol hangt. Zorg dan wel voor een goede ventilatie van de tas en je wandelkleding. Omdat je veel met de tas gooit en smijt, moet hij uiteraard stevig zijn. De backpack moet daarnaast licht zijn. Het is ook wel een vereiste dat je makkelijk bij diverse spullen kan komen zodat je niet steeds je hele tas opnieuw moet in- en uitpakken. En ook handig, zorg voor een regenhoes zodat alles droog blijft. Let daarnaast nog even op het volgende: als vrouw kan het handig zijn andere modellen te kiezen in verband met draagcomfort. Laat jezelf goed informeren. Maar koop dan die backpack en wandel!

Similar Articles

Populair