Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Nieuwe auto? Zo zet je hem op je eigen naam

Wanneer je een nieuwe auto koopt ben je dolgelukkig. En al helemaal als het je eerste auto is! Voor de groentjes onder ons heb ik even op een rij gezet hoe je je spiksplinternieuwe auto op naam kunt zetten. Lees snel verder voor een paar handige tips.

Waar kan je je auto op naam zetten?

Je kunt je nieuwe auto op zes verschillende manieren op je naam zetten. Hieronder staat precies waar je je auto kunt overschrijven:

  1. Postkantoor: Bij elke erkende postkantoor kan je je auto op naam laten zetten. In sommige Primera winkels of Bruna kan dit dus ook.
  2. Kentekenloket van de stichting kentekenloket: Dit loket is opgericht door een aantal RDW-erkende autobredrijven. Hier kan je ook je auto op naam zetten. Je kunt online vinden waar deze lokketen te vinden zijn.
  3. RDW balie: Je kan je auto uiteraard op je naam laten zetten bij één van de vele RDW balies die Nederland rijk is. Spreekt voor zich toch?
  4. RDW keuringsstation: Ook bij de keuringstations waar je normaal je auto APK laat keuren, kan je je auto op je naam laten zetten
  5. RDW autobedrijf: hetzelfde geldt voor een RDW erkend autobedrijf
  6. Auto online laten overschrijven: Als laatste en wellicht ook het makkelijkste kan je je auto online op je naam laten overschrijven. Je hebt hier uiteraard wel een DigiD voor nodig.

Wanneer je je auto overschrijft op je naam, ga je meestal met de verkoper naar één van de lokaties waar je je kunt laten overschrijven. Zorg dat je beiden een legitimatie en een rijbewijs mee hebt. Als je de overschrijving niet doet, blijft de verkoper verantwoordelijk voor de wegenbelasting en apk-verplichting. Daarom gaat hij of zij dus vaak ook mee met het overschrijven. Ze willen namelijk wel zeker weten dat het is gebeurd. Gelukkig is het niet veel werk en je kunt er direct een gezellig moment van maken.

Gelijk verzekeren

Als je een nieuwe auto koopt, moet je hem naast hem op je eigen naam zetten, ook direct verzekeren. Dit is verplicht en dit kan je ook in het weekend regelen. Als je voorlopige dekking hebt gekregen kun je de auto meteen naar huis rijden. Je kunt je auto verzekeren met behulp van je legitimatie, je ten naam stelling, de overschrijvingspapieren en het kentekenbewijs. Zorg echt dat je dit doet, want mocht je een ongeluk krijgen en je bent niet verzekerd, dan heb je echt een heel groot probleem! 

Zo heb je alle informatie op een rij omtrent het auto op naam zetten. Ik hoop dat je veel plezier hebt in je nieuwe auto!

 

Similar Articles

Populair

De Groene Keuze: Auto Delen in Rotterdam Zuid en Amsterdam Ontdekken

Stel je voor: je hebt een auto nodig voor een dagje uit, een verhuizing of gewoon om van A naar B te komen. In...

Hobby’s voor binnen en buiten

Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen,...

Hoe gaat asbest verwijderen in zijn werk?

Asbest is een materiaal dat in het verleden veel gebruikt werd vanwege de vele voordelige eigenschappen, zoals hittebestendigheid en slijtvastheid. Tegenwoordig weten we echter...