Met een auto huren Amsterdam heb je altijd een auto in de buurt

0
896

Een eigen auto bezitten in Amsterdam is eigenlijk gewoon zonde van je geld. Je kunt in de stad net zo gemakkelijk uit de voeten met het openbaar vervoer en natuurlijk op de fiets. De stad lijkt misschien groot, maar je kunt al in een half uurtje van de ene naar de andere kant komen. Dat hoef je met je auto niet te proberen. Maar wat nu als je de stad uit moet? Ga je dan ook met het openbaar vervoer? Of ga je een auto huren Amsterdam en dan gebruik maken van een deel auto? Met de Greenwheels-app kun je heel gemakkelijk een auto huren Amsterdam. Met meer dan 730 Greenwheels deelauto's in onze hoofdstad, staat er altijd een bij jou in de buurt.

Een auto huren Amsterdam zonder gedoe

Wanneer je een auto huren Amsterdam wilt regelen, hoef je daar niet eens de deur voor uit! Je kunt gewoon de speciale app downloaden en je aanmelden. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een geldig rijbewijs. Door de app te gebruiken kun je overal in de stad, en natuurlijk in de rest van Nederland, een auto reserveren. Met deze app kun je de auto, op de tijd die jij hebt gereserveerd, ook openen. Je hoeft dus niet ergens een autosleutel op te halen.

Hoe werkt het gebruiken van een deelauto?

Zoals gezegd reserveer je de auto via de app. Je gebruikt de app ook om de auto te openen. In het dashboardkastje vind je de boardcomputer. Deze kun je uit het dasboardkastje pakken en op de juiste plek in de auto plaatsen. In de boardcomputer vind je ook de autosleutel. Deze kun je gebruiken om de auto te starten en op weg te gaan. Is het jouw beurt om te tanken? Dan vind je ook de tankpas in de boardcomputer. Na het invullen van gegevens kun je deze tankpas gebruiken. Dit kost je geen extra geld. Wanneer het jouw beurt is om te tanken? Als de tank op ongeveer een kwart vol staat.

Samen werken aan een betere leefomgeving

Iedere deelauto kan tot maar liefst 11 auto's vervangen. Dat levert enorm veel ruimte op in de stad. Dat zorgt voor minder files in de stad en natuurlijk voor minder uitlaatgassen. Stilstaande auto's die in de file staan, veroorzaken ongewild veel meer uitstoot van schadelijke gassen op dan je zou verwachten. Door minder auto's in de stad, komen er dus minder files en dus minder uitlaatgassen.