Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

Advies aanschaf overhemden

hem nou doordeweeks op kantoor draagt of tijdens een feestje in het weekend, het overhemd is niet weg te denken uit onze kledingkast. Toch zijn er een aantal struikelpunten als het gaat om dit stijlvolle kledingstuk. In dit blog geven wij jou adviezen over het gebruiken van overhemden.

Stof

Overhemden worden niet altijd van dezelfde soort stof gemaakt. De ene van katoen, de ander misschien zelfs van satijn. Het is goed om bij het kopen van een overhemd te letten op de stof.

Zo is het in de zomer het prettigst om een overhemd te dragen waarin katoen of wol in is verwerkt. Dit zijn stofsoorten die ademen, wat zal voorkomen dat je in de zomer gigantische okselvijvers creëert.

Aan de andere kant zit er wel een groot voordeel aan de wat synthetische stofjes. Deze geven een mooie glans en zijn een stuk makkelijker als het gaat om strijken. Een katoenen overhemd zul je voor gebruik moeten strijken, met een synthetische stof is dat meestal niet nodig.

Pasvorm

Iets wat vaak wordt onderschat is de pasvorm. Toch is dit misschien wel het belangrijkste punt als het gaat om overhemden. Met een te groot overhemd ziet het er al gauw slonzig en dikkig uit. Iets wat je niet wil als je ’s zomers rondloopt in een van je nette profuomo hemden. Met een normaal gewicht is een overhemd met strakke taille het mooist, maar schroom je niet om meerdere pasvormen te proberen. Dit zal bij iedere lichaamsbouw weer anders zijn. Zorg er in ieder geval voor dat er geen druk staat op de knoopjes, dan weet je dat de pasvorm goed is.

Boord

Het kiezen van het juiste boord gaat in combinatie met de vorm van je gezicht, maar ook met het dragen van een stropdas of strik. Bij het dragen van een stropdas of strik is het van belang dat de punten van het boord ver uit elkaar staan. Anders komt het niet goed tot zijn recht en zit het te dicht op elkaar.

Als we kijken naar de vorm van het gezicht dienen de twee zich aan te vullen. Bij een kortere nek dient het boord ook korter te zijn. Bij een dunnere, langere nek mag het boord hoger uitvallen.

Hopelijk hebben we je op weg geholpen met deze adviezen over de aanschaf van een overhemd. Neem de tips mee naar je volgende aanschaf, dan moet het zeker goedkomen!

Similar Articles

Populair