8 tips om motivatie voor de sportschool te vinden!

0
630

Sporten is gezond voor je en dat weten we ook allemaal. Maar om jezelf te motiveren om daadwerkelijk naar de sportschool  te gaan kan nog best lastig zijn. Sommigen houden het een aantal weken vol, maar uiteindelijk verwatert dat ritme. Het bedenken van smoesjes is natuurlijk wel erg makkelijk als je op werk een drukke dag hebt gehad. Gelukkig hebben wij een aantal tips die kunnen helpen om de motivatie te vinden om te gaan sporten en om dit vast te houden!

Stel een doel

Door een doel te stellen heb je iets waar je naartoe kunt werken. Daarnaast meet je ook aan het doel of je progressie boekt. Als je merkt dat je vooruit gaat, dan zal dat zeker motiveren om door te gaan. Het doel wat je stelt kan van alles zijn. Of je nou wilt afvallen, 100 kilo bankdrukken, 20 kilometer rennen of 5% vetpercentage verminderen; het is jouw keuze! Extra tip: stel in het begin een kleiner, makkelijk haalbaar doel. Dan blijf je voor een langere periode gemakkelijk gemotiveerd!

Zorg ervoor dat je een trainingsschema hebt

Vooral als je begint met sporten in een sportschool, dan werkt een trainingsschema uitermate goed. In dit stadium weet je doorgaans nog niet precies welke oefeningen je moet uitvoeren. Daardoor biedt een trainingsschema ten eerste houvast. Bovendien zijn er talloze gratis trainingsschema’s te vinden op het internet. Je kunt ook eens informeren bij je sportschool of zij een gepersonaliseerd trainingsschema kunnen maken voor je. Via social media kun je ook veel challenges of trainingsschema’s vinden van echte fitness goeroes voor een redelijke prijs.

Nieuwe sportkleding

Wie wordt er nou niet blij van nieuwe kleding? Koop daarom een nieuwe sportoutfit zodat je gemotiveerd wordt om naar de gym te gaan. Als je immers de kleding aantrekt, dan kun je net zo goed even testen hoe prettig je erin sport!

Stel je favoriete playlist samen

Muziek kan je een ontzettende energieboost geven tijdens jouw training. Stel daarom een playlist samen die jou net dat beetje extra motivatie en kracht geeft om je energielevel omhoog te krikken. Heb je geen zin of geen tijd om zelf een playlist samen te stellen? Op Spotify vind je uiteraard genoeg afspeellijsten die door iemand anders zijn samengesteld en perfect zijn voor een intense workout.

Pre-workout meal

Je hebt waarschijnlijk vaak ervaren dat je geen energie hebt om jezelf naar de sportschool te slepen eenmaal thuis na een lange dag werk. Neem dan ook even de tijd om bij te komen en eet eerst iets kleins om je net dat beetje extra energie te geven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op de bank gaat hangen. Dan is de verleiding heel groot om er helemaal niet meer af te komen, maar een pre-workout meal geeft je de kracht die je nodig hebt voor een intense trainingssessie.

Afwisseling

Misschien vind je het wat saai worden om telkens een trainingsschema te doorlopen en krachtoefeningen in je eentje te doen. Wissel het daarom eens af met groepslessen die in jouw sportschool gegeven worden of online klasjes. Hier kan je ook weer meer door leren en er is een instructeur bij die bijvoorbeeld jouw houding kan verbeteren en je tips geeft.

Train samen met een vriend of vriendin

In je eentje sporten kan op den duur saai worden. Vraag daarom een vriend of vriendin om samen met jou te komen trainen zodat jullie elkaar kunnen motiveren. Bovendien heb je dan gelijk een stok achter de deur om toch wel naar de gym te gaan. Misschien komt er ook wel competitiedrang naar boven en zet je een stapje extra.

Laat je inspireren door Instagram

Zie de fitness goeroes op Instagram niet als iets om jaloers op te zijn of negatief, maar laat je door hen inspireren voor je volgende trainingssessie. Misschien zie je wel gave oefeningen die jij ook wilt proberen. Daarnaast kun je hierdoor meer over voeding leren en vind je veel recepten die je ook eens uit kunt proberen. Dan zul je merken dat het nog eenvoudiger wordt om een gezondere levenstijl te volgen en in stand te houden!

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar inspiratie voor recepten of tips om af te vallen? Kijk dan eens op weightwatchers.com! Niet alleen heeft WW diverse coaches die je dag in dag uit kunnen ondersteunen. De website staat tevens vol met makkelijke, lekkere en vooral gezonde recepten. Zeker de moeite waard om dus even een blik op te werpen!