Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

7 Brouwerijen uit Nederland

Nederland kent een rijke geschiedenis aan bieren. Vandaag de dag worden er nog steeds brouwerijen geopend. Je kunt zelf, als je de investering er niet voor hebt, gebruik maken van brouwerijen die hun vaten openstellen voor brouwers van buitenaf. We hebben onwijs veel goede brouwers die uit Nederland komen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met zeven brouwerijen uit Nederland. 

Oedipus

Oedipus is een brouwerij uit Amsterdam die unieke biertjes maakt niet alleen qua smaakbeleving maar ook qua design. Met geweldige kleuren en uitbundige designs willen zij niet alleen het oog verwennen maar ook de tong met deze krachtige uitspattingen. Opgericht in 2009 en nu al flink aan de weg aan het timmeren is deze brouwerij in Amsterdam-noord het bezoeken waard. Naast geweldige bieren serveren ze er uitstekende snacks.

Uiltje Craft Beer

Al beloond met vele prijzen is Uiltje Craft Beer een brouwerij met een eigen smaak. Net als Oedipus begint de beleving van het bier al bij het flesje of blikje wat je in je hand krijgt. Het ontwerp is namelijk in de vorm van een stripboek waarin het Uiltje telkens een ander avontuur beleeft. Uiltje Haarlem is te vinden in de Waarderpolder maar heeft recent ook barren in het centrum van Haarlem. 

Texels

Op het eiland Texel wordt al jaren bier gebrouwen met bijzondere smaken. Heerlijk van de tap en passend bij verschillende gelegenheden maakt de brouwerij niet alleen nationaal maar ook op internationaal gebied flinke stappen. 

Leidsch Bier

Al 15 jaar brouwen zij bier voor de stad Leiden en met succes! Het Leidsch Bier is in de regio ontzettend populair en kenmerkt de stad Leiden. Nationaal nog niet onwijs bekend maar zeker het proberen waard wanneer je in Leiden en omgeving bent. 

Tsjerkebier

Een Fries biertje met karakter. In 2018 bedachten twee neven uit Friesland dat het tijd werd voor een nieuw, echt Fries biertje. Gelegen in een oude Friese Kerk worden hier bieren gebrouwen met passie. Op het moment is het assortiment nog klein maar daar hopen de neven snel verandering in te brengen. 

Deftige Aap

Deze stadsbrouwerij in Helmond maakt sinds 2017 fantastische bieren op zowel tap als op fles. Een mooie aanvulling op de andere brouwerij in Helmond en toch net even anders is De Deftige Aap. Met een uitgebreide lijst aan bieren is het zeker het waard om hier even langs te gaan voor een hapje en een heerlijk biertje. 

Brouwerij Klein Duimpje

Het in 1997 opgerichte Klein Duimpje is een brouwerij met karakter. Gelegen aan het water in Hillegom is dit een prachtige plek om met de fiets heen te gaan en genieten van de bijzondere bieren die zij te bieden hebben. Gelegen in de Bollenstreek is dit een prachtige locatie om te fietsen en te genieten van de omgeving.

Similar Articles

Populair