5 redenen waarom het beter is om je telefoon te repareren dan een nieuwe te kopen

gebroken scherm

Kost effici├źnt

Met de uitzondering van een telefoon die helemaal is ontploft, (je weet welke ik bedoel), is het altijd goedkoper om je telefoon te laten repareren dan een nieuwe te kopen. Vaak zijn reparatiekosten in het bereik van 50 tot 150 euro, terwijl een nieuwe telefoon begint bij 300 euro. Als je zin hebt om een beetje geld te besparen, laat je je telefoon repareren in plaats van telkens een nieuwe te kopen. Veel mensen houden ervan om het nieuwste en duurste mobieltje te hebben, maar je moet je afvragen of het die enorme prijs wel waard is.

Geeft rust

Veel bedrijven geven garantie niet alleen op de reparaties die ze uitvoeren, maar ook op het apparaat zelf. Zo ook op een iPhone reparatie. Garanties geven je minder zorgen over eventuele andere problemen. Het was vroeger gebruikelijker om verzekerd te zijn bij de telefoonprovider, maar het wordt steeds voordeliger om je bij een derde partij garant te laten stellen.

Het scheelt tijd

Het zal je verbazen, maar de meeste reparaties zijn snel uitgevoerd, vaak sneller dan de tijd die het kost om een nieuw mobieltje te kopen en te personaliseren. Weet je nog de laatste keer dat je een telefoon uitzocht? Daar zat vast een ellenlang gesprek over abonnementskosten en dergelijke bij. Je telefoon repareren is een standaard klus en duurt helemaal niet lang.

Perfect voor families

Technologie, wanneer juist toegepast, kan uitstekend zijn voor educatie en entertainment. Kinderen leren veel van een verbonden wereld en weten al gauw raad met de nieuwste technologie. We begrijpen echter dat het heel kostbaar wordt om nieuwe exemplaren aan kinderen te geven. Laat in plaats daarvan dus een oud model repareren om die aan de kids te geven. Op die manier genieten ze toch van alle voordelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de nieuwste iPhone voor de derde keer stuk valt.

Betere gebruikservaring

Wist je dat ongeveer een kwart van de gebruikers hun telefoon blijven gebruiken met een gebroken scherm? Zelfs als ze hun vinger eraan snijden is dat geen probleem. Mensen overschatten vaak hoe veel het kost om een reparatie te laten uitvoeren en gebruiken een kapot apparaat langer dan nodig. In plaats van met een gebroken scherm rond te lopen, of een slechte batterij te blijven gebruiken waarbij je na een uur gebruik alweer leeg bent, overweeg alsjeblieft om je telefoon gewoon te laten repareren. Het is bovendien vele malen beter voor het milieu om spullen meer te recyclen!

Geef een reactie