Puikvoorelkaar.nl

Dat is goed voor elkaar

3 tips voor uitstekende huidverzorging in de winter

December is dit jaar een maand vol temperatuurswisselingen geweest. Hierdoor zijn behoorlijk veel mensen ziek geweest. We weten immers niet meer wat we nou aan moeten trekken. Daarnaast heeft onze huid het ook erg te verduren. Sowieso is de winter een lastige periode voor de huid. Er zijn namelijk diverse factoren die een negatief effect hebben op de gezondheid van jouw huid. Wil je voorkomen dat je het nieuwe jaar met een slechte huid inluidt? Dan heb je mazzel! In deze blog geef ik namelijk 3 tips voor uitstekende huidverzorging in de winter. De tips werken echt, want ik heb ze zelf inmiddels al toegepast en ik ervaar het verschil!

3 tips voor een gezonde huid in de winter

  1. Investeer in goede huidverzorgingsproducten
  2. Maak jouw huid op de juiste manier schoon
  3. Drink genoeg water

Tip 1. Investeer in goede huidverzorgingsproducten

Het voelt een beetje alsof ik een open deur intrap, maar uit een klein onderzoekje blijkt dat we het toch moeten horen. Investeer in goede huidverzorgingsproducten! Wanneer ik mensen uit mijn omgeving hierover spreek, dan geeft de een na de ander toe dat ze toch altijd voor het koopje gaan. Goedkoop is uiteindelijk echter altijd duurkoop. Omdat de producten van mindere kwaliteit zijn, heb je de neiging om meer te gebruiken. Bovendien bevatten dit soort huidverzorgingsproducten niet altijd de juiste stoffen. Kijk daarom goed naar de ingrediënten.

Zelf ben ik enorm fan van merken die pure en natuurlijke ingrediënten gebruiken. Dat voelt niet alleen beter aan. Het is doorgaans tevens beter voor jouw huid én het milieu. Per seizoen zoek ik het beste product. Zo wil je in de winter investeren in een intensief voedende en vochtinbrengende crème om jouw droge huid te behandelen. Persoonlijk raad ik de producten van Cenzaa hiervoor aan. Smeer simpelweg een laagje van de lichte crème op jouw gezicht en je bent beschermt tegen de koud!

Tip 2. Maak jouw huid op de juiste manier schoon

Stiekem is het schoonmaken van de huid lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Haal jij bijvoorbeeld elke dag netjes alle make-up eraf of was je jouw gezicht dagelijks? Zo ja, dan ben je al goed bezig. Dan is het alleen de vraag of je dit wel op de juiste manier doet. Een simpel washandje is bijvoorbeeld ruim voldoende om elke dag jouw huid te reinigen. Wat je vooral niet moet doen, is dagelijks jouw huid intensief en grondig reinigen. Dat werkt namelijk averechts. Uiteindelijk tast je hiermee namelijk de opperlaag van jouw huid aan en dat is uiteindelijk te zien. Maak daarom jouw huid altijd op de juiste manier schoon – zeker in de winter wanneer de huid automatisch al sneller beschadigd raakt.

Tip 3. Drink genoeg water

Ten slotte raad ik je aan om genoeg water te drinken. Niet alleen omdat je met kerst waarschijnlijk al genoeg andere drankjes op hebt. In de winter is de huid altijd snel uitgedroogd. Weet je waarom? Er is gebrek aan vocht in de lucht. Daarom droogt de bovenste laag van de huid uit en vervolgens heb je een droge huid. Wil je dit vermijden zonder te veel geld uit te geven? Drink dan genoeg water. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je van binnenuit vocht in jouw huid komt. Probeer het zelf maar eens – het werkt echt!

Similar Articles

Populair

Social media expert; hoe houd je de trends bij en ga je niet achterlopen?

Sociale media is iets wat in de afgelopen jaren van niets, naar iets heel erg groots is gegroeid waardoor de jongere generaties van nu...

Wat zijn de beste hardloopschoenen?

Wanneer je gaat hardlopen doe je dit natuurlijk op hardloopschoenen. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste hardloopschoenen? Welke hardloopschoenen het beste zijn is...

Met een auto huren Amsterdam heb je altijd een auto in de buurt

Een eigen auto bezitten in Amsterdam is eigenlijk gewoon zonde van je geld. Je kunt in de stad net zo gemakkelijk uit de voeten...